Γναθοπλαστική- Πωγωνοπλαστική

Είναι μία επέμβαση ισιώματος της γνάθου, περιλαμβάνει ένα φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων στην άνω γνάθο, την κάτω και το πιγούνι,  για τη βελτίωση της μορφής και της λειτουργίας .

Μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη επέμβαση για να βελτιωθεί ο τρόπος  με τον οποίο τα δόντια ταιριάζουν μεταξύ τους, να ομαλοποιήσουν τις αναλογίες του προσώπου ή και να θεραπεύσουν αποφρακτική άπνοια ύπνου. Είτε θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας είτε αντιμετωπίζετε λειτουργικά προβλήματα, η γναθοπλαστική – πωγωνοπλαστική μπορεί να είναι μία διαδικασία που αλλάζει τη ζωή.

Καλοί υποψήφιοι για την συγκεκριμένη επέμβαση είναι :

  • Εκείνοι που θέλουν να βελτιώσουν την δυσανάλογη περιοχή του προσώπου.
  • Όσοι έχουν περάσει χρόνια στην ορθοδοντική σε μία προσπάθεια να διορθώσουν ένα σκελετικό πρόβλημα.
  • Προτιμότερο μη καπνίζοντες.

Διαδικασία επέμβασης

Η γναθοπλαστική – πωγωνοπλαστική  μπορεί να γίνει με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης μπορούμε επίσης να βελτιώσουμε τη γραμμή του γενείου (πιγούνι). Υπάρχει μία πολύ μικρή τομή, για την τοποθέτηση του ενθέματος που γίνεται στο κάτω μέρος του σαγονιού ή στο εσωτερικό του στόματος στη γωνία που σχηματίζει το κάτω χείλος με τα ούλα. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι βελτίωσης εκτός από τα ενθέματα σιλικόνης, όπως οστεοτομίες  ή χρήση προσθετικών υλικών με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα και σχετικά απλές διαδικασίες.