Μεσοθεραπεια με καφεΐνη και καρνιτίνη

Η μεσοθεραπεια με καφεΐνη στοχεύει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μία ενέσιμη τεχνική που γίνεται στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, το χόριο. Η κυτταριτιδα απασχολεί την πλειοψηφία των γυναικών και η εμφάνισή της οφείλεται τόσο στην διατροφή όσο και σε ορμονικούς παράγοντες. Συγκεκριμένα οφείλεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος και στην αποθήκευση μεγάλης ποσότητας τριγλυκερίδιων από τα λιποκύτταρα.  Έως σήμερα, παρά τις προσπάθειες μέσω καλλυντικών και άλλων μεθόδων,  δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για την καταπολέμηση κυτταρίτιδας. Η μεσοθεραπεία με καφεΐνη ωστόσο βελτιώνει αισθητά την όψη φλοιού πορτοκαλιού σε λίγες μόνο συνεδρίες. Κύριο συστατικό της μεσοθεραπείας είναι η καφεΐνη ωστόσο περιλαμβάνει και άλλα συστατικά όπως αμινοξέα, αντιοξειδωτικούς παράγοντες και βιταμίνες.

Πως λειτουργεί η μεσοθεραπεία με καφεΐνη;

Η καφεΐνη αποτελεί έναν τύπο αλκαλοειδούς που υπάρχει στον καφέ, το τσάι, το κακάο, τα φασόλια, τα καρύδια και το γκουαρανά. Οι ουσίες τις καφεΐνης έχουν ποικίλες  βιοχημικές δράσεις:

  1. Ενεργοποίηση της κινητικότητας των ελεύθερων λιπαρών οξέων στο αίμα.
  2. Ενεργοποίηση του κυτταρικού μεταβολισμού (μέσω της υδρόλυσης των τριγλυκεριδίων).
  3. Αυξάνει την λιπόλυση αφού ενεργοποιεί την λιπάση.
  4. Έχει διουρητικές ιδιότητες βοηθώντας έτσι στην μείωση του μεγέθους των λιποκυττάρων.

Έτσι, η καφεΐνη εγχεόμενη μέσα στο δέρμα προάγει την μείωση του μεγέθους και του αριθμού των λιποκυττάρων, συσφίγγει το δέρμα, βελτιώνει τον τόνο του και μειώνει την κυτταριτιδα. Τέλος, η ίδια η διαδικασία της ένεσης προωθεί μέσω του μικροτραυματισμού της περιοχής την κολλαγνογένηση, όπου το κολλαγόνο δρα ως φυσικό πληρωτικό για το «γέμισμα» των ραγάδων με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η όψη τους σημαντικά.

Μεσοθεραπεία με καφεΐνη – Σημεία Εφαρμογής

Η μεσοθεραπεια με καφεΐνη εφαρμόζεται:

  • Στους γλουτούς
  • Στους μηρούς
  • Στην κοιλιά
  • Στα γόνατα
  • Στους βραχίονες (μπράτσα)