Λιποαναρρόφηση- Λιπογλυπτική

Η λιποαναρρόφηση, που μερικές φορές αναφέρεται και ως «λίπο» είναι μια διαδικασία που αδυνατίζει και ανασχηματίζει συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, αφαιρώντας τις υπερβολικές ποσότητες λίπους και βελτιώνοντας τα περιγράμματα του σώματος και την αναλογία τους.

Η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να θεραπεύσει:

  • Μηρούς
  • Γοφούς και γλουτούς
  • Μπράτσα
  • Εσωτερικό γόνατο
  • Περιοχή στήθους
  • Μάγουλα , πιγούνι και λαιμό
  • Αστράγαλοι

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να γίνει μόνη της ή μαζί με άλλες διαδικασίες πλαστικής χειρουργικής όπως μία ανανέωση προσώπου, μείωση μαστού, ή κοιλιοπλαστική.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Οι τεχνικές της  λιποαναρρόφησης είναι: η κλασσική, η χειρωνακτική και με υπέρηχο ( Vaser lipo ) .

Η αναισθησία που χρησιμοποιείται είναι η τοπική ή μερική αναισθησία . Στην κλασσική τεχνική ο πλαστικός χειρουργός  χρησιμοποιεί μεταλλικά σωληνάκια τα οποία στην άκρη τους σχηματίζουν μια οπή και έχουν διάμετρο από 2-4 χιλιοστά. Μετά την αναισθησία εισχωρούμε με μικρές επιδερμικές οπές διαμέτρου της τάξεως του σωληνακίου  στον υποδόριο λιπώδη ιστό και με κινήσεις εμπρός-πίσω αφαιρούμε τον λιπώδη ιστό. Η χειρωνακτική τεχνική είναι σχεδόν η ίδια διαδικασία με την κλασσική μόνο αντί του ηλεκτρικού σωλήνα απορρόφησης χρησιμοποιείται κάνουλα λιποαναρρόφησης  απ’ τον πλαστικό χειρουργό το οποίο επικοινωνεί με ένα σωληνάκι . Η τεχνική με υπέρηχο ( Vaser lipo ) είναι μια τεχνική που πραγματοποιείται με τη χρήση υπερήχων. Η υπερηχητική ενέργεια επιτυγχάνει διάσπαση της μεμβράνης των λιποκυττάρων  και την υγροποίηση του εσωτερικού τους. Το ρευστοποιημένο λίπος στη συνέχεια απομακρύνεται με την βοήθεια μικροκάνουλας . Το Vaser lipo είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική λιποαναρρόφησης, αναίμακτη και με ταχύτατο χρόνο ανάρρωσης, συγκριτικά με την κλασσική μορφή της. Η διαδικασία του Vaser lipo  γίνεται και με απλή τοπική αναισθησία.

ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Είναι η μέθοδος με την οποία αφαιρείται λίπος από περιοχές όπως κοιλιά, γλουτοί και γόνατα με σκοπό να τοποθετηθεί στα κενά που αφήνουν τα ψωμάκια πάνω από τους γλουτούς, έτσι ώστε να φαίνονται πιο ψηλά και πιο σφιχτοί με καλύτερο και πιο ομοιόμορφο περίγραμμα. Το αισθητικό τελικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης  χειρουργικής επέμβασης, είναι συνήθως ορατό 3 μήνες μετά την επέμβαση.