Σύσφιξη

Η χαλάρωση του δέρματος που οφείλεται στην απώλεια των ελαστικών ινών και κολλαγόνου, είναι ένα από τα πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμα προβλήματα στη σύγχρονη αισθητική δερματολογία.

Οι πιο κοινοί παράγοντες που προκαλούν χαλάρωση είναι η μεγάλη και απότομη απώλεια βάρους, οι ορμονικές διαταραχές, οι κακές διατροφικές συνήθειες, η ηλικία και η χρόνια έκθεση στον ήλιο.

Το πρόβλημα της χαλάρωσης του δέρματος εντοπίζεται εκτός από το πρόσωπο και σε ορισμένες περιοχές του σώματος  όπως ο λαιμός, οι βραχίονες, η κοιλιά, οι γλουτοί, οι μηροί και ειδικά η μέσα επιφάνεια των μηρών.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χαλάρωσης στο ιατρείο μας διαθέτουμε:

  • Nd Yag Laser (1064 nm). Eίναι ένα μη-επεμβατικό laser που μία από τις πολλές χρήσεις του είναι η αποκατάσταση της χαλάρωσης του δέρματος. Εκπέμπει δέσμη υψηλής έντασης φωτός που είναι ικανή να διεγείρει τους ινοβλάστες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα πολύ πιο λείο και σφριγηλό.
  • Fractional Laser (Sellas Evo). Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη, μη επεμβατική θεραπεία laser ανάπλασης του δέρματος. Το Sellas Evo (Erbium στα 1550 nm), με την τεχνολογία True Fractional δημιουργεί μια μικροθερμική ζώνη προσφέροντας μία νέα μέθοδο θεραπείας του δέρματος, η οποία ανανεώνει πλήρως τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και διεγείρει τη διεργασία αναπαραγωγής του κολλαγόνου.
  • Carboxy Therapy, δηλαδή με την υποδόρια έκχυση διοξειδίου του άνθρακα (CO2), όπου ουσιαστικά προκαλούμε τον οργανισμό μας να αντιδράσει με μια υπεροξυγόνωση, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας του αίματος στους ιστούς και κατ’ επέκταση την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Με τον τρόπο αυτό το δέρμα μας δείχνει πιο λείο και σφριγηλό
  • Νήματα PDO & COG. Η θεραπεία με νήματα είναι μία νέα μέθοδος αναζωογόνησης, ανάπλασης και σύσφιξης του δέρματος με θεαματικά αποτελέσματα. Εφαρμόζονται σε σημεία με εμφανή χαλάρωση όπως το πρόσωπο, το λαιμό, τα μπράτσα, την κοιλιά, τους γλουτούς και τους προσαγωγούς. Τα νήματα αυτά στηρίζουν και τονώνουν το δέρμα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να δείχνει πιο σφριγηλή και νεανική.